11 Kasım 2015 Çarşamba

Şarj Problemi Tarih Oluyor

Geleneksel lithium pilleri tekrar tasarlayan Prieto adlı şirket muhteşem sonuçlara ulaştı.


Prieto adlı şirket tarafından geleneksel lithium piller üzerinde yapılan geliştirme çalışmaları sonucunda akıllı telefon ve laptop gibi cihazların şarj etme süreli müthiş oranlarda düşürülürken, enerjinin çok daha uzun bir süre cihazın çalışmasına olanak sağlayacak şekilde çok depolanabilmesi sağlanıyor.

Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tabletler, diz üstü bilgisayarlar gibi pille çalışan cihazların şarj süreleri ve şarj dayanıklılıkları konusunda büyük bir sorun bulunuyordu. Yeni geliştirilen piller sayesinde bir akıllı telefonun sadece 5 dakikada şarj edilebilmesi sağlanıyorken bu şarj ile cihazın 10 saat boyunca çalışabileceği belirtiliyor.
Yeni geliştirilen pillerin her şekilde yapılabileceği, çeşitli kalınlıklarda ve boyutlarda üretilebileceği söyleniyor. Ayrıca klasik lithium piller gibi toksik olmayan yeni piller çevreye de zarar vermiyor.
Yapılan geliştirmeler sonucunda ortaya çıkarılan yeni pil teknolojisi için Prieto tarafından patent başvurusu yapılmış durumda. Bu işlem gerçekleştikten sonra Prieto tarafından üretim yapılabilinecek ya da diğer üreticilere patent kiralanabilecek.
Bizim de girişimci bir nesile ihtiyacımız var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder